Lediga tjänster

Hållbarhetsstrateg

Tailorbird leder utvecklingsprocesser som bygger starka företag och varumärken. Vi drivs av att skapa förändring som gör världen bättre på olika sätt och söker nu dig som är genuint intresserad av hållbarhet. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad på riktigt samtidigt som du utvecklas inom affärsutveckling.
Arbetsuppgifter

I rollen som hållbarhetsstrateg på Tailorbird  ingår du i  vårt team där vi tillsammans tar oss an våra kunders utmaningar och där du är experten på hållbarhet. Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

  • Utföra hållbarhetsanalyser hos kund och ta fram åtgärdsplaner som hjälper verksamheten  att bli mer hållbar och utveckla fler hållbara produkter och tjänster, vilket i sin tur ger produkt- och konkurrensfördelar

  • Hjälpa våra kunder att driva ett systematiskt hållbarhetsarbete genom att strategiskt vägleda kunden och leda förändringsprocesser mot uppsatta mål

  • Ta fram välgrundade beslutsunderlag genom att exempelvis utföra och analysera kundintervjuer eller visa på vilken alternativ produktdesign som är bättre ur ett hållbarhetsperspektiv.

  • Jobba med införsäljning för nya kunder och projekt

Våra kunder finns inom olika branscher och över hela Sverige. Exempel på uppdrag kan vara:

  • Hjälpa ett industriföretag att  bygga starkare varumärke för att kunna attrahera rätt kompetens

  • Hjälpa en startup med utveckling av affärsidé och paketering av erbjudande 

  • Hjälpa ett företag inom besöksnäringen med produktutveckling


Kvalifikationer

Vi tror att du har en akademisk utbildning och erfarenhet av att jobba med strategiskt och operativt hållbarhetsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från olika branscher, kanske som konsult. Du har kompetens inom samtliga områden inom hållbarhet (ekonomi, miljö/klimat, socialt) och har ett helhetsperspektiv i de frågorna. Du målar med de stora penseldragen och kan förstå och leda andra mer specialiserade experter.

Som person är du nyfiken och snabbtänkt. Du arbetar självständigt med att driva processen framåt och ta fram relevanta underlag för att både teamet och kunden ska kunna fatta välgrundade beslut. Tailorbird har ett arbetssätt där vi går mot riktningar snarare än fasta mål och du bör trivas i en miljö där inte alla svar finns från start. Du gillar att skapa nya relationer och är pedagogisk och ödmjuk mot våra kunder och teamet.


Övrigt

Tjänsten är tillsvidareanställning med start hösten 2021 och innebär vissa resor. Vi har kontor i Pepparkakshuset i Piteå, ett mysigt gammalt hus i en vacker miljö. Vi jobbar oftast tillsammans på kontoret men det finns också möjlighet att arbeta viss tid hemma eller på andra platser om så önskas.

Ansökan med personligt brev samt CV eller länk till Linkedin skickas till malin@tailorbird.se. Skicka in din ansökan så snart som möjlig då rekrytering sker löpande.

Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna; 

Malin Hollström, VD
073 831 62 88
malin@tailorbird.se